Natuur

De Veluwe is het grootste natuurgebied van Nederland en ligt tevens heel centraal, waardoor het goed te bereizen is vanuit heel het land.  De perfecte plek voor een snelle get-away om even helemaal te ontspannen.

 

Ons guesthouse ligt op 5 minuten rijden vanaf de afslag 17 Stroe op de A1. 

De guesthouse ligt aan de achterzijde van het woonperceel en heeft een prachtig uitzicht over de achtergelegen weides en bos. Het perceel heeft een volwassen bomen-singel met voornamelijk eikenbomen. De guesthouse heeft een eigen tuin. Deze tuin wordt zo'n beetje ieder jaar een stukje uitgebreid en verder aangeplant. Recent hebben wij een kleine bloemenweide en een semi-verharde vuurplaats gemaakt. 

 

Vanaf het perceel loopt of fietst u aan de voor-  en achterzijde zo de uitgestrekte bossen in.  Het eerste deel is voornamelijk loofbos wat geleidelijk overgaat in naaldbos en op 5 minuten fietsen of 10 minuten lopen bevind zich een mooi heideveld.  De bossen strekken zich ver uit en het is mogelijk om gravelroutes te maken van meer dan 100 kilometer met minimaal asfalt op de route.  Alle jaargetijden zijn hier prachtig en het is echt genieten van de rust. Meer dan eens vindt u wild op de route, zeker tijdens het gravelbiken of mountainbiken. De paden zijn zijn heel goed begaanbaar maar bieden toch voldoende uitdaging voor de geoefende fietser. 

 

Onze guesthouse ligt halverwege de populaire Green/brown divide route. Vanaf deze route kunt u onze guesthouse nagenoeg zonder asfalt bereiken. 

 

Ook de Ermelose heide is op loop- of fietsafstand te bereiken. Deze is in de maanden augustus en september op zijn mooist. Kroondomein het Loo start op ongeveer 10 kilometer van de Guesthouse, ook dit gebied is prachtig en zeker een bezoek waard. 

 

 

Uitjes in de omgeving

 

Naast de natuur heeft de Veluwe nog veel meer te bieden. Steden als Apeldoorn, Amersfoort en Harderwijk zijn binnen een straal van 20 km te bereiken. Maar ook de verschillende (dieren)parken zijn dichtbij. Denk hierbij aan de Apenheul, Park Julianatoren, Dolfinarium, Kroller muller museum, Dierenpark Amersfoort en Klimbos Garderen.  

 

Er zijn meerdere goede restaurants in de buurt, waarvan er een aantal te voet te bereiken zijn.  Het centrum van Garderen is 5 minuten met de auto en 20 minuten te voet. Hier vindt u heerlijke terrasjes, 2 supermarkten, een tankstation en de beste ijssalon van de Veluwe. Het gebied staat bekend om de vele goede slagers waar veel wild verkocht wordt. 

 

Radio kootwijk

 

Radio Kootwijk is ook echt een aanrader om te bezoeken. Deze is ook per gravelbike of mountainbike goed te bereiken, sneller dan met de auto zelfs! Het is een prachtig gebied en het gebouw zelf is al een bezichtiging waard. Te voet is deze route ook zeker goed te doen maar het neemt dan dan wel een dagdeel in beslag. Wij hebben gravelroutes beschikbaar die Radio kootwijk combineren met Kroondomein het Loo. Echt een aanrader om de eerste sportieve dag mee te starten.